Från tenta till uppsatsskrivning.

Idag var det äntligen dags att tentera av denna kursen jag läst i 10 veckor, känns som vi hållt på med det här i en evighet så det är skönt att den är över. Att som student få den där frågan "hur gick tentan?", gärna av de som inte studerar, direkt efter är så sjukt nedslående eftersom det går ju inte att svara på. Däremot "hur kändes tentan?" det går åtminstående att svara på, även om man inte ens orkar eller vill reflektera över det. 
 
Hur kändes min tenta då? Jag har ingen aning egentligen. Några frågor hade jag räknat med och de kändes hyffsat okej, några frågor hade jag inte räknat med så jag fick läsa mig till svaren och skriva så fort jag kunde. Hur som helst, jag tänker inte grubbla över denna kurs något mer förens tentaresultatet kommer. 
 
 
 
Imorgon ska vi träffa examinatorer och våra framtida handledare för uppsatsskrivningen. Jag står och velar mellan två olika ämnesområden där jag hittat en rättsfråga till vadera ämne jag vill skriva om. Det rör sig om arbetsrätt eller skadeståndsrätt så det kan vara skönt att diskutera med lärarna och få något tips om hur man bör tänka och se vilket ämnesområde som kommer fungera bäst. Har tänkt att imorgon komma fram till ämnesval och frågeställning och skicka in det och sedan låna litteratur. På fredag ska senast alla lämnat in sina ämnesval så man blir tilldelad en handledare under början på nästa vecka. Jag tänkte under torsdag eller fredag utifrån ämnesval och frågeställning försöka göra upp en grovplanering med mitt innehåll, vad jag vill ta reda på och hur jag ska strukturera upp det och sedan invänta och se vem som blir min handledare, dubbelkolla min idé med handledaren och där och då går mitt startskott. 
 
Inte nog med att man suttit på en femtimmarstenta idag, då ringer mäklaren direkt efteråt och berättar att vi har husvisning klockan 9 på torsdag morgon. Och eftersom morgondagen innehåller både styrketräning, en sväng till LTU och cardio har jag städat som en tok under eftermiddagen vilket var välbehövligt, städningen har kommit lite i kläm under tentaperioden. 
 
Mycket skolsnack nu, men shit nu är det nära slutet så nu är det bara köra. Älskar fortfarande morgonträningen, förutom att köra bröst, hatar bröstträning och det gör det inte bättre att det är tidigt på morgonen och inga människor på gymmet om man behöver passning. Men det resterande tycker jag om. När jag skriver uppsatsen kommer jag i stort sätt sitta hemma och skriva till januari, då kommer man kunna göra upp mer fasta rutiner och träningen kommer nog aldrig vara så viktig som att få bryta i uppsatsskrivandet och få röra på sig.
 
 
Dags att klä sig varmt (-7 grader ute) och invänta John för att sedan dra ut på kvällscardio.  

Kommentera här: