Från tenta till uppsatsskrivning.

Idag var det äntligen dags att tentera av denna kursen jag läst i 10 veckor, känns som vi hållt på med det här i en evighet så det är skönt att den är över. Att som student få den där frågan "hur gick tentan?", gärna av de som inte studerar, direkt efter är så sjukt nedslående eftersom det går ju inte att svara på. Däremot "hur kändes tentan?" det går åtminstående att svara på, även om man inte ens orkar eller vill reflektera över det. 
 
Hur kändes min tenta då? Jag har ingen aning egentligen. Några frågor hade jag räknat med och de kändes hyffsat okej, några frågor hade jag inte räknat med så jag fick läsa mig till svaren och skriva så fort jag kunde. Hur som helst, jag tänker inte grubbla över denna kurs något mer förens tentaresultatet kommer. 
 
 
 
Imorgon ska vi träffa examinatorer och våra framtida handledare för uppsatsskrivningen. Jag står och velar mellan två olika ämnesområden där jag hittat en rättsfråga till vadera ämne jag vill skriva om. Det rör sig om arbetsrätt eller skadeståndsrätt så det kan vara skönt att diskutera med lärarna och få något tips om hur man bör tänka och se vilket ämnesområde som kommer fungera bäst. Har tänkt att imorgon komma fram till ämnesval och frågeställning och skicka in det och sedan låna litteratur. På fredag ska senast alla lämnat in sina ämnesval så man blir tilldelad en handledare under början på nästa vecka. Jag tänkte under torsdag eller fredag utifrån ämnesval och frågeställning försöka göra upp en grovplanering med mitt innehåll, vad jag vill ta reda på och hur jag ska strukturera upp det och sedan invänta och se vem som blir min handledare, dubbelkolla min idé med handledaren och där och då går mitt startskott. 
 
Inte nog med att man suttit på en femtimmarstenta idag, då ringer mäklaren direkt efteråt och berättar att vi har husvisning klockan 9 på torsdag morgon. Och eftersom morgondagen innehåller både styrketräning, en sväng till LTU och cardio har jag städat som en tok under eftermiddagen vilket var välbehövligt, städningen har kommit lite i kläm under tentaperioden. 
 
Mycket skolsnack nu, men shit nu är det nära slutet så nu är det bara köra. Älskar fortfarande morgonträningen, förutom att köra bröst, hatar bröstträning och det gör det inte bättre att det är tidigt på morgonen och inga människor på gymmet om man behöver passning. Men det resterande tycker jag om. När jag skriver uppsatsen kommer jag i stort sätt sitta hemma och skriva till januari, då kommer man kunna göra upp mer fasta rutiner och träningen kommer nog aldrig vara så viktig som att få bryta i uppsatsskrivandet och få röra på sig.
 
 
Dags att klä sig varmt (-7 grader ute) och invänta John för att sedan dra ut på kvällscardio.  

En paus.

                         
 
Tar mig en liten bloggpaus i allt som händer just nu (förtydligande, jag pausar mitt liv för att blogga). Det är så galet mycket och att jag fortfarande kan stå på benen och le är ett under eftersom allt är kaos i huvudet :P Mitt uppe i tentaplugg på den svåraste kursen jag läst hittils på universitet, orken börjar helt enkelt ta slut eftersom det varit fullt upp i andra moment under kursen att man inte ens haft tid att reflektera av den avslutande tentan. 7,5 hp har vi tentat bort genom muntliga examinationer i form av seminarium och PM så nu är det då kvar en salstenta på 7,5 hp. Det är en boktenta så har fått ändra min strategi lite grann och jobbar nu stenhårt på att förstå och hitta snabbt i litteraturen & leva på hoppet att det går bra och att jag kommer fram till bra lösningar där och då. 
 
Jag har äntligen kommit på i grova drag vad min c-uppsats ska handla om, ska bara lyckas vinkla ämnet och innehållet till en riktigt bra och egen frågeställning så kan man komma igång med uppsatsen redan i slutet på nästa vecka. Skriver tentan den 27/10, den 28/10 har vi en sista chans att träffa lärare och ev. framtida handledare och diskutera våra frågeställningar och be om hjälp för att sedan skicka in ämnesval och frågeställning den 30/10. Snabba ryck! 
 
Jag styrketränar fortfarande varje morgon och kör kvällscardio varje kväll, det är guld då man sitter och studerar 10-11 timmar per dag. Kroppen skriker av att varit still medan hjärnan knappt kopplar vad man heter - music on & world off och så rör man på sig. Fantastiskt! 
 
Styrketräning på morgonen och cardio på kvällen. 
 
Många är oroliga över mig och mitt hektiska dagsschema som innefattar två träningspass per dag, heltidsstudier, matlådetillverkning, föräldraskap, vara en god fru osv osv men ni kan vara lugna, har en slags kontroll mitt i allt kaos. I våras läste jag en stresshanteringskurs i psykosocial arbetsmiljö som faktiskt varit väldigt användbar i mitt eget liv. Man mår bra av stress och livet fungerar så länge man har socialt stöd och tid för återhämtning. Jag har John, han är min klippa, trots en vresig och stressad tjej så är han min klippa och mitt lugn och ser till att jag vilar också. På fredag ska jag till exempel ta en vinkväll med min kompis, det är återhämtning för mig ;) Skulle kroppen säga ifrån så vilar jag såklart från träningen. Jag är en god lyssnare av min egen kropp och anpassningsbar! 
 
Återhämtning när den är som bäst, se tv i sängen innan man kliver upp. 
 
 Kommit på att jag är sugen på en ny tatuering & nya exstensions till håret. Kanske måste belöna sig med någonting utav det när denna vecka är över och man kan börja blicka frammåt igen. 


Long time no see ..

Här händer det inte särskilt mycket men ibland kan det vara roligt att flika in med ett blogginlägg då och då, mest för min egen skull så jag har något att se tillbaka på om några år för att vandra genom memory lane och bli lite nostalgisk. 

Sitter för närvarande i D-huset på LTU, vid 16.30 har jag en muntlig examination i kursen allmän rättlära. Detta har verkligen varit en heelt galen kurs. Sedan starten för drygt en månad sedan har jag skrivit 2 PM och haft med dagens seminarium 3 muntliga examinationer och jobbet bakom detta har varit stort. Tentan skrives den 27/10 och innan dess har vi ett grupp-PM kvar och yttligare en muntlig examination. Galet! 

Efter tentan vi skriver på tisdagen är vi lediga veckan ut för sedan är det dags för c-uppsats, det är väldigt galet att slutet är så nära och jag faktiskt kan titulera mig som jurist, hade jag aldrig trott om någon sa det för 8 år sedan. Usch, är lite nervös inför eximinationen på en timme, men tror ändå det kommer gå bra, jag är bra på att prata och det kan nog många flika in på :)
 
 
 
Annars då? Återupptagit träningen .. igen tänker ni! Ja, när John tävlade för va 3 månader sedan hade jag gått ner 13 kg men efter hans tävling blev det lite slappt på träningsfronten, vi var i Kalmar under 3 veckor och åt gott osv. Men nu under första veckan, eller första 4 dagarna har jag släppt att den vätskan jag lagt på mig under dessa månader (-2,5 kg) & vägde in på samma vikt idag som dagen vi åkte ner till Sundsvall. Helt galet mycket vätska, kissar hela tiden. På utomhuscardion för någon kväll sen var jag tvungen att springa in i ett buskage för att kissa trots att jag kissade innan jag for. 
 
Börjat träna på det bättre gymmet Kraft & Hälsa igen, har tidigare varit på Actic som är det sämre gymmet på byn. Varför jag hamnade där var mest pga av bekvämligheten att det ligger ca 2 minuter gångavstånd från oss och med mitt hektiska schema behövde jag alla förmåner jag kunde ha. Men som sagt, det är ett sämre gym och kändes inte riktigt som att jag kunde utvecklas där så en nystart är en nystart. Nu styrketränar jag tidigt på morgonen, pluggar under dagen, umgås med Ted på kvällen och kör cardio när Ted somnat, det fungerar bra än så länge. Trivs faktiskt med morgonträning även om det är slitsamt att kliva upp 5.30. 
 
 
 
Snacka om wall of text! Följ mig på instagram (michelleengman) eller lägg till mig på snapschat (michelleengman1) för lite mer uppdateringar. Ganska beroende av snapchat så där får ni mycket uppdateringar kan jag lova ;) Ska försöka skriva oftare om det finns intresse av det, verkar så eftersom jag fortfarande har många läsare dagligen som måste bli så besvikna.

Puss sålänge..