Helt galet!

Ligger i sovrummet och väntar på att Ted ska somna, han har mest troligt redan somnat men ligger kvar en stund till för att vara på den säkra sidan. Som ni vet har jag läst en riktigt tung kurs under hösten, allmän rättlära med rättshistoria och rättsfilosofi. Vi har haft examination efter examination i form av tre PM och tre muntliga seminarier. Klarade alla utan komplettering och fick VG på två av PM:en vilket har känts skönt.

När de momenten var över var det dags för tentaplugg på ämnesområden man knappt hunnit ägna en tanke och vi hade en vecka på oss. Det kändes så sjukt tungt och min motivation var på noll och även mina förhoppningar av att klara tentan, var helt slut. Men, tentadagen kom och där satt man med sex frågor framför sig och skrev allt vad man orkade i 5 timmar. Gick ut från tentasalen med magkänslan att det gått rent åt skogen, försökte räkna mig till om jag klarat skrapa ihop 18 poäng för godkänd och kom fram till att jag måste ligga på gränsen. 
 
Gått lite drygt två veckor sedan vi skrev tentan och nu är man helt inne i sitt uppsatsskrivande att man knappt tänkt på den där dumma tentan. Sitter i köket och surrar med John efter ätit fredagstacos då det plingar till i min mobil och ser att min klasskompis Frida har skrivit. Ögar igenom meddelandet och ser att det står att resultatet från tentan är uppe och får en klump i magen. 

Säger till John; Tentaresultatet är uppe. Fan! Ja, nu får jag inte bli besviken eller ledsen om det är underkänt. Jag är inställd på det, ok? inte bli ledsen! 18 poäng vad gränsen för godkänt och jag har fått 16 poäng. Det gör ingenting!" Så skrollar jag mig in på "mitt LTU" och "premiliära resultat" där det redan är en massa grejer inlagt så tar någon microsekund att greppa. Men där står det, VG och internresultat 30. Jag fick 30 poäng av 30 på kursens kanske tyngsta kurs och VG i "slutbetyg" för kursen. Den känslan. Herregud .. 
 
 
John tycker jag borde fortsätta plugga för detta är visst min grej :P

Kommentera här: