Vecka 26

Nu tickar det på lite iallafall, 14 veckor kvar - 104 dagar kvar till BF. 
 

Bebisen kommer att fortsätta att bilda underhudsfett, även om det vid den här tiden fortfarande är ganske liten och tunn. Vid förlossningen kommer den att ha samlat på sig tillräckligt för att klara den tuffa världen utanför livmodern och för att få det typiska rultiga bebisutseendet. 
Blodkärl bildas i lungorna för att förbereda dem på ett liv utanför livmodern. Bebisen fortsätter att ta små 'andetag' som träning inför livet utanför, även om den än så länge andas fostervatten istället för luft.

Blodcirkulationen är fullt fungerande och navelsträng, moderkaka fortsätter att växa för att kunna försörja det allt större fostret. Ögonen kommer att börja öppnas kring den här tiden och mot slutet av sjunde månaden kommer reaktionerna på ljud att mogna, eftersom hörselnerverna är mer utvecklade då. 
 
Barnet kan höra ljud och ljudnivån inne i magen som kan nå upp till mer än 80 decibel. Det är ungefär lika livligt som en stökig stadsmiljö. Barnet lyssnar på ljuden i mammans kropp, magen som kurrar, nysningar och annat som händer. Det lyssnar även på mammans och omgivningens röster.


Även om det fortfarande är alltför tidigt för din bebis att födas så skulle den nu har c:a 70% chans att överleva om den föds på ett sjukhus med rätt resurser.


Fostrets längd: ca. 35 cm
Fostrets vikt: 900 gramSenaste veckan har jag haft problem med fogarna och även med låsta höftben. Börjat få ont i revbenen om kvällarna, antingen är det bebis som ligger och trycker med fötterna eller att alla inre organ trycker på, det är som sagt trångt i magen. Ska ge mig ut på byn nu och köpa mig ett par stödstrumpor. 


Känner mig som en valross, inga kläder passar längre och jag är full i vätska!

Bästa John .. ♥

Han har gjort det igen, fått mitt hjärta att smälta! Efter all påskmat, efterrätter och påskgodis igår var det trångt i magen vilket gav ett riktigt jobbigt tryck emot revbenet när vi skulle sova, tillsammans med det vanliga blygdbenet som gör ont och en höft som låser sig. Varje gång jag varit på väg att vända på mig har John kommit med sina händer och hjälpt mig komma runt, varenda gång under hela natten har han vaknat och hjälpt mig, vilken skatt! 

Imorse när vi vaknade tittade jag på min man och sa de;
Michelle - "Du förtjänar något fint, vad du vill för du är så snäll med mig.
Säg vad du vill ha, vad som helst så far jag och köper det åt dig idag för
du förtjänar verkligen det bästa. Vad vill du ha?"

John - "Inte behöver du köpa något, jag har allt jag behöver här i sängen."
Michelle - "men du har ju hjälpt mig hela natten, varenda gång!"

John- "det är ju självklart jag hjälper dig älskling"

Han har sovit bra men känt av och vaknat varje gång jag försökt snurra runt och inte haft problem med att somna om igen vilket känns skönt. Han säger själv att det är ett heltidsjobb att vara hemma med en gravid fru, kanske ligger något i det? Han är så förbannat bra min man, åh vad jag älskar honom. John du är den bästa som finns och utan dig hade detta varit så jobbigt ♥
 
Du och jag .. 

Paket ifrån kopbarnvagn.

Igår kom paketet ifrån kopbarnvagn som innehöll bland annat en vagnleksak med två små söta hängandes djur, en giraff och en tiger som var mjuka och lite prassliga.


Det var ett tunnare täckte och kudde till vagnen, samt ett lakan + ett ljusblått påslakanset. Kommer bli så mysigt att bädda sen i vagnen till våran lilla skatt.

Sen innehöll paketet ett påslakanset till sängen och dra-på-lakan. Ska samla på mig en del påslakanset så man kan byta ifall vi skulle få en lite kräkis till pojke så man har lite att byta ut mot när tvättmaskinen går för fullt. Sist men inte minst fick vi kaninen ifrån teddykompaniet, så mjuk och mysig. Vill egentligen samla fler nallar så vi har några stycken, dom är ju för söta :)