Vecka 39

Känns som att jag alldeles nyss gjorde ett veckoinlägg, men här kommer ett nytt. Vecka 39 idag, bryr mig inte om veckorna så mycket längre, det är 13 dagar kvar till BF och har inställningen att någongång inom de kommande 4 veckorna kommer han, såklart ju snarare desto bättre :)

Bild från i onsdags, vecka 38 (37+4)
 
Bebisen har vuxit färdigt nu men kan fortsätta öka i vikt. Allt handlar nu om att förbereda sig på livet utanför din trygga mage. Barnet producerar fett för att klara sig i kylan utanför magen. Levern och hjärtat lagrar näring för att ta till vid syrebrist under förlossningen. Näringen hjälper även det nyfödda barnet att klara sig utan föda det första levnadsdygnet. Fostervattnet, som var klart från början, är nu mjölkaktigt från allt det som avsöndrats från bebisen under graviditeten, bl a hudceller som ömsats för att ge plats för den nya hud som växer underifrån. Alla bebisar föds alltså med blå ögon, men från några minuter till ett halvt år efter att barnet är fött kommer ögonfärgen att kunna förändras.
 
I väntans tider - snart träffas ni, du och ditt lilla barn. Barnet är redo att möta omvärlden och nio av tio barn föds mellan vecka 38 och 42.
 
Fostrets läng: ca 50 cm
Fostrets vikt: ca 3400 gram
Jase, det är bara att vänta nu, finns inte så mycket annat jag kan göra. Det är tungt och jobbigt men försöker att inte tänka för mycket på det. Min kropp är sprickfärdig, magen och höfterna är fulla i bristningar, börjat komma på och under brösten och överarmarna och även på benen. som sagt så är jag sprickfärdig, bokstavligen talat.

Jag längtar så efter att ha honom på utsidan men att gå runt att vara otålig gör mig inget bra, tvärom, känner mig bara nere av att gå och vänta, blir ledsen varje morgon det inte hänt något osv osv. Tycker jag fått in en bra inställning och just nu tar jag det lungt , tar en dag i taget och försöker "njuta" av sista tiden då man kan göra lite som man vill :)

Kommentera här: