Det är mycket nu ..

Detta med att hinna mer att blogga mitt i allt är svårt. Vad har hunnit hända sen senaste uppdateringen? Jo mina föräldrar var här i helgen, mysigt att ha mamma och pappa här. De vart väldigt förälskade i Ted och var nog svårt för dom att fara hem igen. 
 
Varit till sunderbyn två svängar i veckan har vi också hunnit. I tisdags var vi in för vägning och för att hämta lite mera mat, sondsprutor och annat. Han hade knappt gått upp något så ökade på hans mat med 5 ml extra och de gjorde susen för idag (2 dagar senare) hade han gått upp från 5165g till 5272g. Pratade med läkaren också som faktiskt skrev ut oss. Tjoho, Ted är inte längre inskriven på sjukhus som han varit sedan han föddes vilket är snart 7 veckor sedan. Sonden sitter kvar och den får vi byta där då det behövs, men så småningom kommer vi få lära oss sätta ner den själva, finns en sköterska som bor i älvsbyn och en i pålträsk som har sondkit hemma ifall han skulle behöva ny sond så vi slipper åka enda till sunderbyn.

Efter besöket på sjukhuset idag har de varit fullt upp. Handlade på willys innan vi åkte hem, varit på apoteket här på byn och bett som beställa hem Teds mjölkfria ersättning han äter. Ringt BVC och berättat om oss och Ted och redan imorgon kommer dem på hembesök så ska vi fylla i alla luckor om allt som hänt på sjukhuset. Fått ringa och prata med försäkringskassan angående att vi inte längre är inskrivna och inte ska vabba längre utan jag ska nu ta ut föräldrapenning och mammadagar och John ska ta ut sina pappadagar. 
 
Inte nog med allt detta, imorgon fyller John år så har städat och skurat som en tog, blir inget hembakat fina imorgon utan bara en tårta jag ska göra på morgonen, hinner inte fika. Nu när jag är klar med städningen och alla ärenden ska jag ta tag i våra vita tygsoffor. Köpte skinnsoffor igår så ska slänga klädslen på våra vita ektorpsoffor och dammsuga dom, sen kommer en kvinna som ev ska köpa dom :) 
 
Nya soffgruppen, skönt med skinn då man har hundar och bebis.
Måste flytta efter tavlorna till höger och köpa nya kuddar och filtar :)
 
Bildbomb från bl. instagram.


Busungen lyckades få upp sonden som satt dåligt i sömnen, gode söt utan.
 
Nä, nu har jag inte tid med att sitta här längre! Dagarna springer frammåt och går alldeles för fort, man kliver upp på morgonen och helt plötsligt är det dags att sova igen. Skönt att ha John hemma, underlättar massor att alltid vara två stycken :)
 

En kväll på gymmet.

Strax efter åtta stod jag redo i hallen med vattenflaska och mina joggingskor och väntade på att Elin skulle plocka upp mig. Blev en timme på bandet och tiden gick fort då vi kunde surra under tiden, kardio är annars något jag hatar. Tempot är inte detsamma som förr men känner att huvudsaken är att jag rör mig iallafall. Var härligt att få prata av sig lite grann och perfekt att gå på  varsitt löpband, då går jag i min takt utan att sakta ner Elin. 

Kom hem för 30 minuter sedan och har hunnit dra i mig en burk tonfisk (inte saknat tonfisk) och tagit en dusch och skickat mannen i säng. Ted hade sovit under tiden jag var borta men efter ett blöjbyte och tagit på han pyamas han jag se hans två stora bruna ögon en stund, nu ligger han i vaggan bredvid mig och knorrar lite men är påväg in i djupsömn igen, tänkte plocka upp honom efter jag skrivit detta och se kvällens avsnitt av idol på tv4 play och mysa med en varm sovandes bebis.

At this moment .
 
Imorgon ska jag städa på övervåningen och bädda rent i gästrummet för på torsdag kommer mina föräldrar hit, (för mina nya läsare är jag ursprungligen ifrån Kalmar så med tanke på de 270 milen t/r att "pendla" träffar jag inte mina föräldrar så ofta) ska bli så kul att de äntligen ska få träffa Ted :) Städa gör jag bara lite grann på nedervåningen, resten får min mamma ta eftersom hon tjatat hela sommaren om hur hon ska storstäda när hon kommer hit, känner att hon gärna får göra det. Trots en bebis som sover mest hinner man inte riktigt storstäda ;) 
 
Nä, nu idol innan kvällens sista matningen sen är det bums i säng :)

5 veckor och dags att komma iform!

Idag blir lilleman hela 5 veckor. Varit på sunderbyn för invägning och det var inte alls som vi trodde, 5004g stog vågen på men han har växt 1 cm senaste veckan så 55,5 cm lång är han nu. Han hade visst gått upp för lite i vikt så nu har vi ökat på hans mängd mat med 10 ml per mål så blir extra 80 ml per dygn, borde få honom gå upp en del. Nästa invägning sker på torsdag, då ska vi träffa läkarna också och se vad de har att säga. 
 
Imorse hade jag världens gladaste kille, han bara log brett åt allt, tapetet, mobilen som hänger vid skötbordet, köksbordet, oss, hundarna. Så sjukt söt! Han var vaken ganska länge påväg till sunderbyn, sitter mest och ser sig omkring :)
 
Åka bil 
 
Vid 18 for jag ut på en powerwalk i solen, tänkte börja gå neråt i vikt innan jag satsar på styrketräningen och har ganska många kilon att bli av med, närmare 25 kilon för att känna mig i form. Min PW gick bra, känns dock i höften och fogarna men det gick bra, inte alls samma kondis som förr men det förväntade jag mig inte heller, som karln min sa "det kan bara bli bättre". Handlat hem så det är dags för proteinrik kost och räkna kalorier igen, dock inte så strikt som under en "deff" men ska iallafall ligga på ett underskott, se till att äta mer protein än kolhydrater och inget onödigt slisk :) 
 
Lämnade som sagt mina pojkar hemma och det var ganska tungt att gå utan vagnen, den funkar lite som rullator, känner mig taggad iallafall och kommer nog variera gå med eller utan vagn. Imorgon blir det nog kardio på gymmet på kvällen med Elin om jag inte klämmer in det på dagen, det beror på vädret. Man måste passa på att tjuva åt sig de där d-vitaminerna nu innan höst och vintermörkret kommer. Nu har vi svarta nätter i norr och snart kommer snön ;)
 
Detta möttes jag av när jag kom hem, lillgrodan som slocknat på pappa :)