Pingu.

Detta babygymmet blev det som vi ska köpa till våran Ted. Gillar det väldigt mycket och tycker det är jättefint. Dock är alla de nyare babygymmen på lekmatta jättefina, men gillar pingu :) 

Valborgsmässoafton.

Var en lång föreläsning på morgonen men att vara hemma redan kl 13 är underbart. Hade förberett med en del mat så var långt ifrån hungrig när jag kom hem trots att jag "missat" lunchen. Tillbaka till föreläsningen är det verkligen ett intressant ämne, socialrätt, men ibland blir jag lite fundersam på vad som är relevant och orelevant, detta är verkligen ett ämne där verkligheten och lagen skiljer sig och det är svårt att  veta hur man ska ställa sig till många frågor.  

Vindruvor, två bagetter, vatten & panodil behövdes för att överleva dagen

Johanna visar hur rogivande våran föreläsning var, så kände vi alla oss.
 
Sov som sagt en stund då jag kommit hem, krypte ner bredvid John som var vaken och surrade en stund innan han klev upp och jag somnade. 

Våran säng många älska mig och John för först ligger jag och sover i den under kvällen/natten, kliver upp på morgonen och då kommer John hem från nattjobbet och går och lägger sig. Sen när han stiger upp på eftermiddagen går jag och lägger mig efter att lagom kommit hem från skolan för att ta mig en liten tupplur, sängen är istort sett aldrig ensam vilket den måste gilla.

 
Väcktes väl kring 15 och det var dags för en väldigt sen lunch, mannen hade gjort lax och det var så gott. Så enkelt men så gott och godare blir det då man inte behöver göra något själv, behövde inte ens hälla upp mjölken själv, han skämmer bort mig min man ;)

John for på gymmet och jag och Tony har funderat på vad man skulle gjort ikväll, valborg känns inte lika stort längre som förr, speciellt inte när man är ett preggo. Bestämde oss för att fara upp till stugan på en stund istället och grilla med svärföräldrarna och bara ta det lungt :)

Om man kanske skulle försöka fräscha till sig lite :P

Beröring är livsviktigt ♥

Redan från fyra månader, då fostret bara är 4 cm långt, kan det reagera på beröring. Om man stryker med handen över magen kan det lugna barnet. Från den sjunde månaden kan man känna hur barnet ligger i magen och i slutet av graviditeten kan man leka med barnet genom att trycka ett finger lätt i sidan. Barnet kommer att uppfatta rytmen och försöker då att trycka sig mot fingret. Undersökningar visar att spädbarn som får mycket beröring de första dagarna i livet går snabbare upp i vikt och har bättre motorik än de som låg mer för sig själv.

När barnet föds kommer ljus, mörker, färger, former, lukter och rörelser kopplas sammans med upplevelser av ansikten, hår, röster, känslan att bli berörd, upplyft, få mat och bli gosad med. Det är så ditt barn börjar lära sig om omvärlden och sitt förhållande till den.
 
Barnets behov av närhet och kontakt är omättligt. 
 
Pappan är inte snål med mys & beröring ♥